ghemotoace

blogger outside, human inside

Smecherasii de RATB si controlorii

Dacă ați stat cel puțin 2-3 ani în București știți cam care e treaba cu RATB-ul. Aici cred că este cel mai bine reprezentată jungla urbană. Zi de zi, în cutiile transportatoare din punctul A în punctul B, specimenele Bucureștiului se lasă observate în toată splendoarea lor și nicio tipologie nu pare să fie pe cale de dispariție.

Cei mai vizibili în spațiul consacrat sunt șmecherașii de RATB. Îi remarci ușor după reacțiile pe care le au în preajma controlorilor. Sunt oamenii care la bere declară cu mândrie “Eu niciodată pe blat. M-a prins controlul de multe ori dar nu mă fac ei pe mine. Știu ce să le zic, cum să-i iau, înțelegi?” Sunt oamenii care se descurcă. 

Jocul între șmecherașul fără bilet și controlor este întotdeauna unul al nervilor tari. Cine se ține mai țeapăn pe poziție. Cine e mai tare în gură. Mai ține și de noroc. Când nu ignoră incidentul, oamenii se aliază cu șmecherașul. Ce dacă ei au plătit biletul și ăla nu, pe controlori nu-i înghite nimeni.

E un sistem care funcționează așa de prea mult timp și sunt prea puțini cei care se revoltă împotriva celor nu-și cumpără bilet, ca și cum e normal să fie așa.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: