ghemotoace

blogger outside, human inside

Curățenia de Paște în 2.0

lego-568039_640

Cum faci curățenie în spațiul tău online

Dacă citești acest articol pentru că ai amânat curățenia de Paște doar ca să mai scrollezi puțin internetul, înseamnă că ai nevoie de o altfel de curățenie. De câțiva ani încoace petrecem o grămadă de timp în online și cu toate acestea nu prea văd oameni care să-și dedice timp curățeniei in Cloud la fel cum își dedică timp pentru curățenia în casă.

Dacă ești un om care petrece mai mult de 5 ore zilnic în fața device-urilor care te conectează cu lumea internetului, îți recomand o listă simplă de curățenie digitală.

1. Curățenie în mailuri

Dincolo de faptul că este foarte posibil să ai mailuri necitite de când lumea și o grămadă de alte mailuri pe care le-ai citit dar îți încarcă inbox-ul inutil, este o ocazie foarte bună să te dezabonezi de la mailurile pe care nu le citești, deși te-ai abonat chiar tu la ele. Un inbox curat și organizat e ca un covor proaspăt aspirat și mirosind a BioCarpet.

2. Curățenie în bookmarks

Internetul este plin de conținut interesant, dar nu întoteauna avem timpul și dispoziția să-l consumăm în momentul în care l-am descoperit. Ca să nu ai un cârnat de bookmark-uri din care nu mai înțelegi nimic, îți recomand să faci foldere în care să grupezi link-urile salvate (work, fun, games, learning etc), iar dacă ești genul care salvează articole pentru mai târziu, îți recomand aplicația Poket. Poți să o folosești și pe calculator și pe telefon pentru că se sincronizează ori de câte ori cele două dispozitive sunt conectate la internet. Astfel, ai posibilitate să salvezi un articol la birou, pe care să-l citești mai târziu în metrou, pe telefon. Articolele pot fi citite și fără net, dacă le-ai sincronizat anterior. Bookmark-urile puse în foldere sclipesc ca niște geamuri proaspăt lustruite.

3. Curățenie în timeline

Pe profilul tău se strâng multe păcate: poze de la beții crunte și peterceri dezmățate, postări puse la nervi sau pline de răutate, postări în care ai fost tag-uit(ă), dar cu care nu te mândrești s.a.m.d. Curăță profilul de astfel de pete și vei fi un om mai bun, nu neapărat pentru tine, dar poate pentru un potențial angajator, un poteținal partener de viață sau chiar pentru tanti Mărioara, care altfel o să-ți spună fix la masa de Paște (asta dacă nu ți-a scris deja pe Facebook, să vadă toată lumea), “Dorele, mamă, ce limbă spurcată ai, maică-ta nu te-a crescut așa!”.

Ia deci profilul la puricat și măcar de sărbători fii un om mai bun. Nu știi cum te ajută acum sau în vecii vecilor și primește binecuvântarea Internetului, ca mare este grădina lui Google și multe se află din ea.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: