ghemotoace

blogger outside, human inside

Faci deci existi – sau cum se roteste existenta noastra in jurul verbului a face

list-372766_640Nu știu dacă e așa de când lumea sau abia de când cu secolul cu 2 în față, dar după ce treci de vârsta de 20 de ani descoperi cam abrupt că timpul nu mai răbare cu tine și ai foarte multe lucruri de făcut. Dacă te oprești să îi observi pe cei din anturaj, îți dai seama că și ei sunt foarte preocupați să facă un milion de lucruri. Și avem pentru asta lumină artificială care să ne țină treji, avem Cola și energizante, dispozitive inteligente care să ne ajute, plus o presiune socială care strânge din toate părțile.

Prietenii te întreabă ”Ce ai mai făcut?”, angajatorii ”Ce știi să faci?”, cunoștințele se încăpățânează să-ți inunde newsfeed-ul cu lucrurile pe care le fac, partenerul te întreabă constant ”Ce facem diseară?”, ”Ce facem în weekend?”, ”Ce facem de Paște?”.

Trăim într-o goană nebună după lucruri pe care trebuie să le facem, să le terminăm repede ca să putem face și mai multe lucruri. Suntem generația care nu se mulțumește cu un job, ne deschidem și o afacere să putem face mai multe. Nu mai e suficient să pleci în vacanță, îți iei concediu să obții timp să faci ceva, nu îți permiți luxul de a avea o sâmbătă pentru stat cu nasul în pernă că ai de la jumătatea săptămânii o listă cu lucruri de făcut în weekend pentru care nu ai timp în timpul săptămânii.
Incredibil nu?

Și cel mai amuzant este că nimeni nu vrea să se oprească. Frica de a te opri, nu să te odihnești, dar măcar să analizezi dacă faci ce trebuie, înspăimântă mai mult decât o noapte de somn pierdută, compensată întotdeauna de satisfacția de a fi terminat ceva de făcut.

Mai avem vreo șansă de scăpare?

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: