ghemotoace

blogger outside, human inside

Rotweiller-ul și regulile societății

alligator-161909_640Am văzut un rotweiller frumos rău. Mare cât casa, blană lucioasă, arata ca scos din țiplă; eu una nu l-aș fi scos afară să nu se murdărească pe lăbuțe, pe vremea asta.

Stăpânul l-a luat cu el să stea împreună la coadă la covrigi. Pentru că toată lumea se uita la câine ca la Cerber însuși, s-a gândit stăpânul să-l puna să şadă. O bestiuţă în fund pare bineînţeles mult mai inofensivă decât una stând pe cele patru picioare musculoase.

Astfel că la fiecare înaintare, la coada, auzeai:  “Hai! Șezi!”. Mai pleca un om cu punguța cu covrigi din fața ghișeului, auzeai iar “Hai! Șezi!”. Când i-a venit în cele din urmă rândul la ghișeu i-a zis iar “Șezi!”, dar câinele s-a uitat cu un sictir la el de parcă ar fi zis “mă mai freci mult?” Era destul de clar că nu-i făceau mare plăcere comenzile repetitive aiurea, mai ales că nu primea nicio răsplată care să-l entuziasmeze.

Și mă gândeam, dacă nici măcar câinii nu respectă comenzile când nu le văd rostul, noi, ființe cu creier și conștiință cum de reușim să nu ne pierdem mințile cu atâtea reguli fără noimă impuse de societate?

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: