ghemotoace

blogger outside, human inside

Despre dormitul impreuna

adorable catDormitul impreuna este despre a putea sta la taclale in miezul noptii, in pijamale, ceea ce ne da un sentiment al intimitatii mai mare, creeaza o legatura emotionala mai puternica si ne lasa impresia ca nu suntem singuri. Este ceea ce spune un domn Jon Methven in articolul sau “Why we sleep together“, chiar daca la inceput afirma ca a avut parte de un somn mult mai odihnitor pe canapea, departe de sotia care sforaie. Sunt de parere ca domitul in camere diferite este unul din cele mai bune lucruri pe care le-ar putea aplica un cuplu, din mai multe motive:

1. Nu-ti faci probleme ca tii o lumina aprinsa pentru citit, cand celalalt deja doarme.

2. Nu te enervezi ca celalalt se uita la film, cand tu vrei sa dormi.

3. Nu te trezesti sau nu trezesti din cauza sforaiturilor.

4. Nu are cine sa traga toata patura sa te lase dezvelit.

5. Te trezesti doar la alarma ta nu si a partenerului, in cazul in care aveti programe diferite.

6. Nu-ti faci probleme ca te-ai asezat in mijlocul patului.

7. Iti setezi propriile standarde de dormit fara sa mai fie nevoie sa le negociezi: cu jaluzelele trase, cu geamul deschis/inchis, cu/fara lumina de veghe, cu 1-2-3 paturi pufoase cu Hello Kitty s.a.m.d

Si daca vreti sa-mi spuneti ca teoria e O.K., dar in practica lucrurile s-ar putea sa nu stea la fel, ei bine eu experimentez dormitul in camere separate cu partenera celei mai longevive si de succes relatii pe care o am: sor’mea.

Stam in acelasi pat si ne uitam impreuna la filme, povestim cate in luna si in stele, facem planuri pentru ziua urmatoare sau pur si simplu stam si ne uitam la pisica cum doarme. Iar in momentul cand ne hotaram sa dormim la randul nostru, cineva isi alege alta camera.

Asa am scapat de privirea de dimineata “iar m-ai tinut dezvelita azi-noapte”, de trezitul cu un picior in spate ca am venit prea pe locul ei, de intorsul de pe o parte pe alta pana adoarme si de alte lucruri la fel de marunte, dar groaznic de sacaitoare cand ti-e lumea mai draga.

De-asta cred eu ca intr-o relatie, fie ca vorbim de prieteni, iubiti, frati/surori, soti, dormitul separat nu traduce faptul ca nu ne mai intelegem, ci din contra, ca vrem sa pastram ceea ce avem, debarasandu-ne de lucrurile mici, enervante si inutile.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: