ghemotoace

blogger outside, human inside

7 motive pentru care Instagram bate Facebook

Embed from Getty Images

O mixtura intre Facebook (dai like-uri sub forma de inimioare), Twitter (poti sa follow pe cine vrei) si Pinterest (cu poze misto, de la tot felul de oameni interesanti), aplicatia pentru desfatarea retinei: Instagram.

1. Incurajeaza continutul unic. Odata prin faptul ca lipseste butonul de share, ceea ce limiteaza mult continutul luat de la unul la altul; cand distribui o poza, o distribui cu totul (embed). A doua e ca aplicatia iti permite sa uploadezi poze doar din telefon. Si cum de obicei pe telefon ai pozele tale mai mult decat ale altora… le pui pe-alea.

2. Efectele pentru fotografii iti dau un sentiment placut, cum ca te-ai pricepe la facut poze misto. Chiar daca pozezi un ardei.

3. Are o baza de optiuni mica. Cateva setari in profil si patru butoane mari si late. Mai putine alegeri de facut, mai multa fericire pentru tine. (cateva cuvinte despre cum oamenii sunt mai fericiti cand au mai putine optiuni, aici).

4. Toate pozele sunt patrate, de aceeasi dimensiune. Beneficiu: sunt evitate click-urile alea inutile pe care le dai pe Facebook, sa vezi poza mai mare.

5.  Cand cauti poze worldwide (functia explore), iti spune pe ce criterii iti afiseaza rezultalele (based on people you follow, on photos you liked, popular worldwide etc.).

6. Inca nu este sufocat cu publicitate de tot felul.

7. Poti sa-ti alegi de fiecare data pe ce alte canale sa distribui poza (Twitter, Facebook, Tumblr, Foursquare, Flickr). Nu e nevoie sa-ti conectezi contul sa posteze automat pozele, apoi sa-ti faci probleme ca n-ai fi vrut o anume poza pe Facebook.

Cam astea sunt punctele forte identificate de mine. Utilizatori de Instagram pe aici? Va astept cu link-uri in comentarii.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “7 motive pentru care Instagram bate Facebook

  1. Acum au si Hyperlapse pentru videos, deocamdata doar pe iOS, dar cred ca va ajunge in curand si pe Android si Windows Phone http://blog.instagram.com/post/95829278497/hyperlapse-from-instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: