ghemotoace

blogger outside, human inside

7 motive pentru care “acasa” e cuvant dulce

home is1. Ai acasa cel putin un loc preferat. Fie ca e bucataria, fie un coltisor aproape de fereastra unde bate soarele intr-un anume fel, fie ca e oglinda de la intrare, avem locsoare care ne creeaza o stare de bine inexplicabila si ne face sa ne simtim acasa.

2. Acasa e locul unde sambata dormi pana tarziu si iti bei cafeaua in liniste. Orice om, dupa varsta de 20 de ani, incepe sa aiba o relatie speciala cu somnul si cafeaua lui. Cand legi lucrurile astea de un spatiu pe care il stii al tau, simti ca universul este de partea ta.

3. De obicei, acasa gasesti niste oameni care au grija de tine. Metodele sunt diverse, cateodata dragute, alteori salvatoare, uneori putin sufocante, dar faptul ca stii intotdeauna ca vin din dorinta de a te stii bine, iti ofera un sentiment placut.

4. Poti sa stai in chiloti fara sa superi pe nimeni.

5. Poti sa-ti pastrezi fata buhaita de dimineata cat vrei tu, lumea oricum e obisnuita si cu zile mai putin vesele ale tale.

6. Gasesti tot felul de chestii de care ai nevoie doar din cand in cand. Creioane colorate de care n-ai mai avut nevoie din generala, dar brusc utile in sesiune, haine pe care nu le-ai imbracat niciodata dar foarte misto pentru un party la care n-ai fi crezut ca te duci, ustensile ciudate de bucatarie, a caror denumire n-ai stiut-o niciodata dar care isi indeplinesc bine rolul in zilele tale de creativitate culinara.

7. Iti gasesti patul exact asa cum l-ai lasat: dornic sa te primeasca inapoi.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: