ghemotoace

blogger outside, human inside

Inmormantare interactiva si viata sociala de dupa moarte

Un subiect de tratat cu multă delicateţe, dar imposibil de ignorat. Asta pentru că în ultimul timp tot văd diverse modalităţi care ţin de lumea online-ul pentru o temă de gândire pe care de obicei am vrea să o ţinem la distanţă. 

Am trei exemple pentru asta:

1. Aplicaţia mobilă pentru necrologuri. Sectiunea din ziar dedicată persoanelor decedate se transformă in QR coduri care te trimit către filmuleţe cu şi despre viaţa celor care nu mai sunt.  Un nou produs pentru piaţa funerară, spun dezvoltatorii aplicaţiei, o modalitate prin care oamenii au posibilitatea să vadă mai mult de câteva cuvinte tipărite.

 

2. Facebook Look Back video pentru cei care nu mai folosesc Facebook-ul. Cu toţii am fost bombardaţi de filmuleţele prietenilor când reţeaua a împlinit 10 ani, acum există posibilitatea creării unui astfel de fimuleţ pentru persoanele decedate. Aparent, sunt destul de mulţi oameni care au cerut acest lucru pentru cei pe care nu îi mai au aproape. Facebook explică toata povestea aici şi de aici am aflat eu.

 

3. Cireaşa de pe tort este adusă bineînţeles de maximul tehnologiei care se numeşte Eterni.me. Ce este? Inteligenţă Artificială prin care cei decedaţi comunică cu ceilalţi. Cum reuşeşte? De-a lungul vieţii tale, un program “învaţă” din ceea ce spui pe reţele sociale şi la ce dai like, share, etc. să fie un alt tu, unul online. Dupa ce mori, cei dragi pot continua conversaţiile cu o versiune a ta, in online. Tare, nu? Creepy?! Decideţi voi. Găsiţi tot articolul aici.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: