ghemotoace

blogger outside, human inside

Copii invizibili

Am fost zilele astea la plajă în Amara. La bălăceală. Nu avea balta prea mulţi peşti, în schimb avea un puştan de clasa a 6-a, spunea el, care s-a bagat în vorbă povestind ca este de două săptămâni prin zonă, venit la un concurs de modele. Spunea că vine de prin părţile Moldovei şi a numărat rapid alte câteva oraşe din ţară prin care urma să treaca participând la concursul ăsta. A zis că ştie să cânte la vreo două sau trei instrumente, că îi place să deseneze şi se şi pricepe la asta, plus că nu îi este frică de apă şi ştie şi mai multe stiluri de înot pe care le-a tot practicat în piscina de acasă.

Jos pălăria şi toata lauda pentru un băietan ca ăsta. Dar nu puteam sa nu mă gândesc că e unul din copiii care au posibilitatea să îşi valorifice orice formă de talent şi să o şi dezvolte datorită unei situaţii materiale care să îl avantajeze. Nu toţi părinţii îşi permit să îşi trimită copii la cursuri de pian sau lecţii de înot, sau prin ţară la concursuri de frumuseţe.

Mai mult decât atât,sunt copii în ţara asta care nu apar pe niciunde în acte. Sunt copii care riscă să nu poată fi ajutaţi pentru că nu ştie nimeni de ei. Unicef are nevoie de fonduri să poată să transforme copiii invizibili în copii vizibili.

Există mai multe moduri prin care se pot face donaţii.

  • SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețeleleCosmote, Orange și Vodafone;
  • apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.

    Surse: aiciaici şi aici

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: