ghemotoace

blogger outside, human inside

Există şi oameni deştepţi. În România!

Am dat de curând peste un articol de la evz.ro care atestă cu dovezi concludente existenţa lor. Şi uite-aşa se dă sfoară-n ţară despre cei cinci olimpici la fizică care au obţinut medalii de aur şi argint, unde au concurat cu alţi 595 de copii deştepţi de prin lume. Articolul este concentrat asupra uneia dintre participante, care a aplicat şi a fost acceptată de universităţile alea de care auzim noi prin filme şi de care zice lumea că sunt foarte tari, dar sunt pentru oameni foarte deştepţi şi genii, precum nişte olimpici internaţionali la fizică.

De ce vă spun de ei? Pentru că eu personal consider că sunt nişte oameni foarte mişto, care merită multe laude pentru eforturile lor, care trebuie promovaţi intens să mai putem avea parte şi de alţii şi-altădată.

Le recomand cu dragă inimă să facă mulţi copii pe care să-i înveţe aceleaşi valori şi principii care pe ei i-au ajutat să obţină recunoaştere internaţională.

Ştiu că cel mai probabil n-or să mai facă prea mulţi purici prin România, dar mi-ar plăcea ca la un moment dat oameni ca ei să ajute la creşterea ţării , aşa cum ajuţi un copil prost-crescut să renunţe la obiceiuri urâte.

Îi admir pe elevii ăştia şi nu mă doare mâna să o scriu. Nici nu mi-a scăzut din orgoliu că am spus asta despre nişte români care au cu vreo 3-4 ani mai puţin decât mine. Şi chiar cred că ar trebui să ne mai tăiem din lungimea nasului pe care îl tot purtăm printre nori şi să îi susţinem pe ei şi pe alţii ca ei.

 

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ana-studenta-vanata-de-yale-princeton-cambridge-si-mit-940351.html

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: