ghemotoace

blogger outside, human inside

Bloody Mary

Când vine vara apar tot felu’ de vietăţi. De la fete semi-dezbăcate care dezvoltă adevărate pasiuni în a-şi arăta ciolanele într-un mod cât mai provocator şi băieţi care salivează în spatele lor  “doar-doar o pica”, până la specia cea mai din vârf din piramida enervanţilor. Da, dincolo de copiii răsfăţaţi care nu fac decât să plângă şi să ceară, depăşindu-l pe vecinul de sus care ascultă muzica prea tare la orice oră din zi şi din noapte, lăsându-l în urmă chiar şi pe omul de vânzări care încearcă să-ţi bage pe gât un produs pe care cel mai probabil nu-l vrei, în vârf, in vârf de tot este el: Ţânţarul.

Este insecta aia care vine la tine în momentul în care ai stins lumina şi ai închis ochii. Aprinzi becul să-l prinzi pe nenorocit, dar nu e la vedere. Aştepţi cu lumina aprinsă şi cu tricoul în mână: “Hai! Arată-te!” Şi-aştepţi… şi-aştepţi… Şi îţi dai seama că o să revină după ce stingi iar becul. Te aşezi în pat, de data asta pregătit. Şi-aştepţi iar. Şi-ncepi să te plictiseşti aşteptând. Din plictiseală uiţi că trebuie să fii “pe poziţii”. Şi te ia moleşeala, te ia oboseala, închizi ochii. Şi-atunci începe: ni ni ni ni ni ni ni. E formidabil cum întotdeauna bâzâie undeva lângă urechea ta. Zici că ştie… Faza cu lumina se repetă, reuşeşti să-l ochieşti de câteva ori dar bineînţeles nu reuşeşti să-l prinzi, mai ales că oboseala îşi spune cuvântul. Şi de fiecare dată când eşti pe cale să aţipeşti, te trezeşte din nou: ni ni ni ni ni ni …

Şi cam aşa mi-am dat eu seama că tânţarii sunt inteligenţi. Al dracului de inteligenţi. Mai mult decât atât, au şi umor. Unul din ăla sadic, mai ales când îţi stoarce fiecare nerv la maxim… Şi spune-mi tu mie că nu vizualizezi un zâmbet plin de satisfacţie pe faţa nenorocitului când începi să-ţi dai palme în speranţa că-l prinzi. Şi te pocneşti mai cu sete şi mai cu ură  pe măsură ce trec orele din somnul tău preţios. Ce spectacol delicios trebuie să fie pentru vietăţile astea… Or fi făcând asta să ne oblige să frăgezim carnea? Neah, e pur sadism, ei se ocupă cu sângele.

Şi apropo de sânge, mă gândeam… oare când se duc în haite la terase şi dau peste speciile mai-sus menţionate îmbuibate cu alcool, oare ţânţarii îşi fac invitaţii unii altora “Hai, frate la un Bloody Mary!” ?

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: