ghemotoace

blogger outside, human inside

Cosmarul lui Bugs Bunny

Cum nu m-am mai ocupat la fel de mult cu tricotatul in ultima vreme, m-am gandit ca totusi nu e o idee buna sa las panzele de paianjeni sa se aseze peste el. Am decis sa-l reinvii din cand in cand cu posturi, chiar daca ele nu includ si un articol tricotat.

Pentru inceput m-am hotarat asupra unei mici povestioare pe care am scris-o cand am aplicat pentru o organizatie studenteasca. Lor le-a placut si m-au chemat la interviu. O sa va placa si voua pentru ca o sa va faca sa zambiti.

Cosmarul lui Bugs Bunny

Bugs Bunny se aseaza in pat dupa o zi lunga in care nu a facut mai nimic. Traim in secolul XXI, iepurii sunt protejati prin lege, Elmer Fudd  a ramas somer, iar a dormi iepureste a devenit pentru personajul copilariei noastre o sintagma aproape fara sens. Acum exista somnifiere.

Cazut deja pe taramul viselor, subconstientul iepurelui nostru incepe sa iasa la suprafata ajutandu-ne pe noi, urmasi ai lui Freud sa-i interpretam visele si sa intelegem temerile personajului.

Bugs Bunny se viseaza acasa. Intors tarziu de la petrecerea burlacilor a lui Daffy Duck se gandeste ca nu mai are rost sa se bage in pat la ora 8 dimineata si se indreapta spre robotul de bucatarie sa-si faca un suc de morcovi. Numai ca… ia morcovii de unde nu’s. Fara sa intre in panica isi da seama ca trebuie sa ajunga la piata. Isi ia sacosa ecologica de cumparaturi, arunca o privire in oglinda la urechile ciufulite si tzup-tzup inspre legume.

La piata…pustiu. Tarabe goale, lacate puse, tanti Vitza absenta. Surprins neplacut isi da seama ca nu are ce face decat sa ajunga la cel mai apropiat supermarket. Intotdeauna a urat cosurile de cumparaturi, dar hei, cine zice ca evolutia se dezvolta proportional cu nivelul de fericire?

La raft, multi morcovi. … Nu. La raft, muuuuuuuuuulti morovi. Mari si frumosi, colorati, imbietori, curati, fara frunzele pe care oricum le arunci. Langa pret e afisat un panou pe care scrie “Cei mai mari morcovi, la cele mai mici preturi!!!”. Niciun iepure nu rezista tentatiei de a lua unul sa-l incerce. Chiar acolo in magazin, incepe sa rontaie cu pofta. Pana sa inghita prima imbucatura isi da seama de gustul sec de carton. Mai musca odata sa se convinga ca nu e de la mahmureala. Isi deschide mai bine ochii. Incepe sa-l doara ceafa, cand pune mana simte un cucui de care nu-si aduce aminte. Destul de alarmat cauta repede eticheta atat de lunga incat a trebuit sa fie impachetata ca un fel de eventai.. Pe masura ce o desface nu vede decat o multime de cifre pe langa niste e-uri: E125, E141, E150, E172, E173, E240, E241, E477, E220, E467, E461, E232, E320, E546, E131, E213, E631, E123, E, E, E … Isi duce din nou mana la ceafa si simte crescand o ureche. Pam pam pam paaaaam. E461, E232, E320, E546, E131, E213…

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: